Cyklade och sprang i min ensamhet i dag. Naturen står helt stilla och det är egentligen mot naturlagen att röra sig överhuvudtaget. Mitt i vintern borde man gå i idé. Vi har upplevt och överlevt helgdagar, sprungit vidare av bara farten, men nu hinner kanske kylan ikapp. Sinnet börjar härja fritt under tyngden av isen. Tankar och känslor är fina och väldigt mänskliga. Tyvärr kan tråkiga tankar sänka oss djupt. Känslor som rädsla, hat och ilska försvaga oss. Motståndskraften urlakas. Botemedlet är att ta sig förbi tankevirvlarna och känslostormarna och tillåta sinnet att expandera vidare. Människan är nämligen oändligt mycket mer än ständiga strömmar av tankar och känslor. Mitt i det ständiga surret av tankar och känslor finns ett annat djupt – en sann visdom, en inre stillhet, som väntar på kontakt. Lyssna inåt. Upplev din gränslöshet. Känn hur du expanderar bortom tid, bortom rum in i total frid.

Meditera Mera – Tevlig Fredag!

Jona

  1. Tack för påminnelsen fina Yona! Livet snurrar på i en sån rasande fart att jag nästan glömmer andas ibland!
    Ibland önskar jag att jag vore en björn. Som sov mig genom vintern och vaknade till det nya livet med våren! :-)

  2. Anna, det är kan också ”bara” vara hormonerna :)
    Ingmarie, du ÄR en björn, stark och gullig.
    Heja Trondheim Cathrine!
    Lina, jag har lärt mig växlarna nu :o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.