Sitt i lätt meditationsställning eller gärna rygg mot rygg och meditera med en vän.

Gunpati* Kriya – Meditation som eliminerar negativitet från forntid, nutid och framtid. Sitt i lätt meditationsställning eller på en stol med fötterna i golvet. Sträck ryggen och nacken raka. Lägg händerna på knäna med handflator uppåt. Armar och armbågar är raka. Ögonen är 1/10 öppna, men du håller fokus ut genom tredje ögat och inte på den lilla ljusstrimma som silar in underifrån. Sjung mantrat:

Sa Ta Na Ma
Ra Ma Da Sa
Sa Se So Hung**

1.Ta ett andetag in. Sjung mantrat samtidigt som du trycker tummen mot pek-, tumme mot lång-, tumme mot ring- och tumme mot lillfingerfinger. När du kommit till lillfingret börjar du om från pekfingret igen. Sjung en stavelse i mantat per sekund och tryck i takt med fingrarna. Ta ett djupt andetag in och börja om. Sjung med en monotont och rytmiskt ton i “Tibetansk form”. Om du föredrar att sjunga avslappnat och naturligt från ditt hjärta, använd då gärna samma melodi som i Kirtan Kriya. Börja med 11 minuter och öka gradvis till 31 minuter. Meditationen kan göras upp till 62 minuter.

2.Andas in, håll andan inne 30 sekunder samtidigt som du sträcker upp armar och skakar dem, skaka även resten av kroppen. Andas ut. Upprepa detta 3 gånger.

3. Fokusera blicken på nästippen och andas långsamt och djupt. Var fullkomligt lugn och stilla. Meditera 3 minuter.

4. Andas in, håll andan inne 30 sekunder vrid och spänn varje muskel i kroppen, från huvud till tår. Andas ut. Upprepa 3 gånger. Andas slutligen in en sista gång, håll andan inne och fokusera lugnt på nästippen i 20 sekunder. Andas ut och slappna av.

**
Sa- Födelse
Ta- Liv
Na-Död
Ma-Återfödelse
Ra-Sol
Ma-Måne
Da-Jord
Sa-Oändlighet
Se-Totalitet
So Hung- Jag är Du

* Gunpati är ett annat namn för Ganesha, den elefanthövdade hinduiska guden. Ganesha är ofantligt populär i Indien och står för visdom och att ta sig igenom alla typer av barriärer, hinder och svårigheter.

 1. Hej!
  Låter som ni haft det bra; spa i stället för köld låter perfekt!
  Kylan har nästan bosatt sig i kroppen nu! Plus-grader var äääär ni??
  Jag undrar var jag hittar Kirtan Kriya-melodin i trevligt format? Vet att jag sjungit den någon gång men det var länge sedan….
  värme
  Catharina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.