Jag tröttnar aldrig på dessa snabba tre!

1. Sträckställningen Ligg på rygg, sträck ut armarna parallellt med kroppen (eller lägg handflatorna under rumpan som stöd för ryggen). Lyft huvudet och benen cirka 15 cm från golvet, titta på tårna. Öppna ögon. Andas eldandning 1-3 minuter. Andas in, håll andan kort, andas ut och kom ut ur ställningen. Slappna av på rygg 1 minut.

2. Huvud mot knän Dra knäna mot bröstet och håll armarna runt benen. Lyft huvudet från golvet så att näsan pekar mot knäna. Andas eldandning 1-3 minuter. Andas in, håll andan kort, andas ut och kom ut ur ställningen. Slappna av på rygg 1 minut.

3. Egobekämparen Sitt i lätt meditationsställning. Sträck upp armarna ovanför huvudet i 60 graders vinkel. Handflatorna pekar framåt. Vik in fingrarna mot ”de mjuka kuddarna” i handflatorna, men låt tummarna peka mot taket. Slut ögonen och fokucera på tredje ögat. Andas eldandning 1-3 minuter. Andas in, håll andan och sträck upp armarna, så att tummarna möter varandra ovanför huvudet. Andas ut och slappna av.

Referens: Dessa tre ställningar finns som del av passet “Väck Sinnet, Själen och Kroppen” i Kundaliniyoga för hälsaft o livskraft och självkännedom av Wiveka Leuchovius.

  1. Hej Jona,

    Vad var det för härlig musik som spelades under avslappningen igår?

    Sat Nam

  2. Vågar jag byta mitt vanliga schema mot detta?;) Så klart jag gör! Redan i morgon.:) Kram och tack!

  3. Du kommer att bli speedad mer än vanligt Ingmarie, ett pass som ger mycket kraft och power inför dagen… rekommenderas inte på kvällen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.