Stort tack till arrangören IS Göta och den tappra publiken och “Local Coach Kurt” som tagit nästan alla bilder. Att tävla i jävligt väder är en sak, men att stå som volontär i en rondell med en flagga och vifta i flera timmar kräver en helt annan typ av uthållighet.

Full storm, meterhöga vågor, ösregn och allmänt bistert i Helsingborg i dag. Jag var beredd på en grym kamp mot mitt eget sinne och elementen. Men kampen kom helt av sig. Jag hade inte ont någonstans och kunde inte torka bort leendet från mitt ansikte under hela loppet.

Älskar hav och höga vågor, men det blir inte så mycket skönsimning direkt, utan mest att slugga sig fram och parera vågor. Att ta sig ut genom skummet som slog in mot stranden krävde en hel del viljestyrka och specialteknik. Vi skulle dessutom upp på stranden igen, springa på vassa stenar, varva och ta oss ut igen 3 gånger. Hörde att simningen kortades ner senare till motionsklassen. Tur för dem!

Cyklingen var brutalt blåsig, svajade rakt ut på vägen i sidovinden några gånger och är innerligt glad att det inte var någon trafik att tala om denna söndag. Men jag hade trycket, cyklade min cykel som aldrig förr och kom i kapp andra elitdam strax efter vändpunkten på andra varvet. Det var ett gott ögonblick även fast jag visste att hon skulle “ta mig” senare under löpningen.

Löpningen var intressant, först sprang vi rakt in i väggen, motvinden, sedan rundade vi en vägkon 180 grader och och formligen flög fram i medvinden. 4 varv på detta vis. Kände mig lite sliten i benen efter stormcyklingen, men jag hade fin hejarklack och glädje i hjärtat.

Vann både guld och brons. Kom etta i “tantklassen” kvinnor 40 år och trea i elitklassen, med endast två elitdamer i nitton-tjugoårsåldern framför mig :)

Tack Till Trek!

Love Out

Jona

  1. Underbart, härligt, skönt och så GALET BRA Jona!
    Nu har du verkligen visat var skåpet ska stå!:-)
    Vive la France och njut av baguetterna.

  2. Tack kära vackra för att ni hejar – och läser.
    Det betyder massor för träingsmoralen :)

  3. Härliga Jona! När jag ser dessa bilder blir jag sugen på att röra på mig. Tyvärr försvinner känslan någonstans i takt med att jag snörar på mig springskorna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.