SubXX finns nu på Facebook.

Som svar på frågan: XX står för mycket vackra och kvinnliga kromosomer.

Söndagen gav njutningsfull cykling med bästa brudarna. Vi körde i olika konstellationer och snygga formationer som “tvåpar”, “belgisk kedja” och “ettled”. Även lite mystempo och småprat mellan varven hann vi med.

Rundan gick Runn runt och jag var vilse exakt hela tiden. Jag minns att vi körde genom Falun, men annars höll jag mest i styret och lät benen gå. Tänkte att det är tur att det finns folk från trakten i laget, som kan kartan utantill. Istället för att vara tråkig ego ensamvarg har jag nu möjlighet att arbeta för kollektivets bästa. Känns himla rätt. Mycket mäktigt när 30 kvinnor arbetar tillsammans för att cykla så fort som möjligt.

Hur kan jag som individ få gruppen att flyta fram så smidigt som möjligt? Flyttfåglar ger varandra lä och hjälps åt på väg söderut. Även cyklisten kan utveckla sin intuition. Förmågan att veta exakt var man har varandra. Att veta vem som är stark eller vem som har en tung stund och behöver en vänlig knuff i ryggen.

Vi kommer från olika klubbar i Sverige och gör vanligtvis den mesta av vår träning tillsammans med män, inget ont om män, vi älskar dem, men vi får ofta får finna oss i att vara kedjans svagaste länk. Nu kan alla bidra. Loppet går i Juni och heter Vättern runt. That´s it. Inget krångel. Det unika är att inget rent kvinnolag ställt upp förut.

Tre dagar i Dalarna senare känns det lite vemodigt att skiljas från mina sköna lagkamrater, men var sak har sin tid, och nu känner jag mig motiverad att bita i hösten.

Skön Söndag

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.