Mina äldsta fina yogavänner Sara och Linda har varit hos mig på sleep over party. Vi pratade länge, sov en blund, gick upp, tog ett havsdopp, övade yoga och meditation under solen. Sedan väntade en len och skön frukost. Känner mig varm och glad in i alla mina celler. Underbara stunder med vänner stannar länge innanför huden. Hösten kan komma.

Sensommarbär med mandeldryck

Hallon
Blåbär
Mandlar
Kardemumma
1/4 banan

Blötlägg en hel påse mandlarna över natten. Skala dem sedan om du vill, detta behövs egentligen inte, men ger en stor känsla av lyx. Mixa mandlarna med vatten och sila genom en kökshandduk. Varsågod, en mandeldryck. Du kan smaksätta drycken genom att köra en gång till i mixern med önskad krydda. I morse tog jag i en nypa kardemumma och en liten bit banan. Fördela bären i skålar och häll på mandeldrycken. Restrerande dryck håller fint i kylen.

Grön Yoghurt

Bladgrönt
Avokado
Banan
Apelsinjuice
Vatten

Mixa bladgrönt med lite vatten. I morse tog jag en påse småbladig sommarmix från butikens hylla, men favoriten är spenat. Tillsätt avokado och banan. Späd till önskad konsistens med färskpressad apelsinjuice. För att få en sval och skön yoghurtkänsla rekommenderar jag att förvara alla ingredienser i kylskåpet. Det går fint att strö på frön eller nötter om man önskar tuggmotstånd.

  1. Tack för fina frukost-tips! Här på Gotland har vi en fin sensommar, ljumma kvällar, stormiga mornar, varma dagar, ja, väldigt växlande. Yogan har startat med fin sadhana i lördags. Det känns skönt att komma igång i gruppen igen efter att ha praktiserat själv under sommaren. Hösten har mycket att bjuda…

  2. Härligt att höra att hösten är härlig hos dig Anita! Kan tänka mig att Gotland erbjuder många möjligheter att leva nära naturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.