Många tidiga morgnar i Indien senare…..


Tidig morgon i Amritsar. Kirtan – andlig musik ljuder mäktigt i högtalarsytemet vid Gyllene Templet. Solen stiger och tänder himlen. Vi mediterar i stillhet.

Tidig morgon i New Delhi. På en skruttig gata vid ett enkelt hotell. Kackerlackor på rummet och råttor på gatan. Ingen glamour direkt. Sömndruckna kånkar vi ut vårt bagage mot taxibilarna som väntar på att ta oss till flygplatsen. Plötsligt kommer ett färggrannt följe tågande förbi. Människorna, skrattar, sjunger och spelar lovsånger. Alla ser oförskämt pigga ut. Jag skrattar högt och tänker att varje dag i Indien bjuder på något  nytt och oväntat – en möjlighet till lärande.

Tidig morgon på vårt ashram. Barnen är på väg till skolan och stannar till för lite mellanmål på vägen. Fin disciplin i kön…

Tidig morgon efter tyst meditation med Mary vid Buddhas trädgård. Mary är min förebild i ödmjukhet. Alltid lugn, oberörd och kärleksfull mot alla…

Tidig morgon vid elden. Malinda läser andliga texter. Strömavbrott….

I Indien har många en öppenhjärtig och hängiven inställning till livet och sin egen andlighet. Med sång, meditation och bön skapas en personlig relation till det gudomliga. Detta kallas Bhakti Yoga – hjärtats och hängivelsens väg.

Jag övar mig på att leva med öppet hjärta genom att ha en vidsynt inställning gentemot det jag möter och gentemot det som finns inuti mig själv.

Nu kör vi yoga som vanligt på hemmaplan. Fylld av intryck, inspiration och lärdomar. Jag har börjat skriva på en tredje bok med arbetsnamnet Möten och Mirakel i Indien.

Ses i Salen! Alla Indienbilder finns på Flickr här.

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.