© Max Lawless | www.maxlawless.com |  www.facebook.com/maxlawlessphotography

Solen i Svealandet lyser just nu med sin frånvaro med bravur och jag lider med alla som lider. Jo – jag menar det. Inte att jag själv lider så jättemycket direkt, men jag känner mycket medlidande. Som yogalärare kan man ju alltid lite käckt försöka sig på att peppa sin omgivning och snacka om att “tänka positivt”, “hitta sol i sinne” och låta “det inre ljuset lysa upp i mörkret”.

Tänk positivt –  tycker att det låter smått hånfullt faktiskt. Lätt för mig att vara glad och komma med goda råd, som har varit på Mallorca och Ibiza hela våren och halva sommaren. Jag låter bli att säga så, eller kanske kanske att jag ibland av misstag säger något i stil med: Efter regn kommer sol ;-)

Om man nu inte känner sig så himla glad och pepp, ska man tvingas smila upp sig då? Nej, bättre att bejaka sina mörka sidor&tankar, leka låtsasglad håller ändå inte i längden. Småningom vänder både vädret och humöret – bara att vänta tålmodigt på solen och sig själv. Ok! Här kommer tipset. Eftersom det är mulet och ruggigt 24-7 kan man kanske kosta på sig att läsa en bra bok medan man väntar. Psyksnack är en kul bok som sticker hål på många myter – bland annat värdet av positivt tänkande.

Psyksnack av Stephen Biers- en smart och underhållande granskning av självhjälpsindustrins myter och hur väl de egentligen stämmer överens med den forskning som finns. Beror alla dina problem på dålig självkänsla? Kan du bli en vinnare genom att tänka positivt? Är KBT alltid den bästa lösningen? Och behöver ditt inre barn verkligen en kram? Stephen Briers menar att överflödet av självhjälpsmetoder faktiskt gör oss olyckligare, eftersom de får oss att tro att det räcker med enkla knep för att förbättra våra liv.

 Trevlig läsning!

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.