Hej kära vänner av yoga och sport!

Här kommer tre snabba övningar speciellt för oflexibla triathleter. Triathlon består av monotona rörelser framåt och inte speciellt mycket smidighet och salsa moves i sidled. När du gjort samma rörelse för miljonte gången finns risken att du blir styv och oskön i kroppen. Övningarna tar bara 3 minuter och passar alla, även kontorsstela muskler blir sköna igen. Det är aldrig fel att ta time out och sträcka ut. Prova gärna varje dag under en vecka och du märker skillnad. Lycka till! Yoga var som helst när som helst.

  • 1. Fläta samman fingrarna bakom ryggen och tryck pekfingrarna mot varandra. Dra ihop och skulderbladen. Spänn triceps och dra bak axlarna. Lyft upp bröstet och armarna bakom dig för att öka effekten av stretchen. Andas fem djupa andetag. Övningen är perfekt för dig som sitter på cykeln under lång tid. Hjälper också till med flexibilitet i vattnet.

  • 2. Korsa benen och lyft upp foten på ditt knä. Håll övningen i fem andetag och växla sedan sida. Övningen kommer åt gluteus medius perforis och IT bandet (illiotibialis). Dessa muskler är ofta ofantligt stela hos cyklister och löpare.

  • 3. Ta ett utfallsteg och håll det bakre benet sträckt så att du känner stretchen i din höftböjarmuskel. Håll kvar i fem andetag. Jag gillar att göra den här övningen direkt efter att jag har cyklat eller sprungit. Höftböjarna drar ihop sig under träning och genom att mjuka upp dem efter träning kompromissar jag inte med flexibilteten.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.