• Jag tycker om att jämföra mig med djur som gör sin grej. Djuret har ingen tränare utan följer sina instinkter; sträcker på sig inför jakten eller ruskar på sig efter kampen. Många av oss, till skillnad från djur, tänker extremt mycket, och är besatta av att göra yoga på rätt sätt, istället för att följa kroppens signaler. Nyckeln till genuin glädje och kroppskännedom är att känna in vad man behöver och gillar – att lita på kroppen.
  • Tidigare var yoga mer intuitivt, vi rörde oss i nära kontakt med kroppen och kände in vad som behövdes. Vi kunde uppleva kroppens energisystem och hade kontakt med ”kraften”. Med tiden har yogaställningarna blivit mer och mer formaliserade i form av exakta instruktioner.
  • Jag tycker att du ska lära dig alla ställningar från grunden, i din takt, och göra justeringar som behövs för dig. Var lyhörd och lär dig genom att studera dig själv. Alla ställningar passar inte alla kroppar. Mina höfter och hamstrings är exempelvis byggda för löpning och inte för att sitta snyggt i spagat :-)
  • Kroppen är uppbyggd av biljoner celler. Tillsammans bildar cellerna vävnad som i sin tur bygger organen. Alla delar samverkar och gör dig till en unik skapelse. När du vet hur allt i kroppen samarbetar och hänger ihop förstår du hur yogaställningarna fungerar och vilka effekter de har.
  • Använd kroppen som ditt verktyg och utforska din egen unika anatomi. Yogaställningar är nycklar, de låser upp din kroppsmedvetenhet. Lägg märke att du blir lugn av att böja dig framåt, medan du får mer energi av att böja dig bakåt. Ta reda på vad som fungerar och hur det fungerar. Öppna dörren till din egen erfarenhet och djupare dimension av yoga.
  • På vår 1-åriga yogaalliance certifierade internationella utbildning, som startar den 23 september i Malmö och den 30 september i Skellefteå, är vi noga med att lära ut tekniskt korrekt och säker yogautövning, men vi visar också hur du kan justera ställningarna – för att passa perfekt. Genom att förstå dig själv lär du dig att guida andra. Yoga är för alla, men alla övningar, i sina mest avancerade former, passar inte alla.

Do the yoga you loveLive the yoga you love

Teach te yoga you love

Jona

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.