• Att älska triathlon men hata simning är vanligt, men om man ska lyckas och bli en snabb&fullkomlig triathlet tjänar man på att jobba med sin kärleksrelation till vatten. En glad simmar blir en bättre en simmare, vilket boostar cykling och löpning eftersom det finns energi kvar till annat. Mental kraft behövs även i slutet och det gäller att inte spilla allt i sjön.
 • Allt blir lättare när man älskar det man gör istället för att längta bort. Kärlek kan dock inte tvingas fram, men man kan jobba på sin inställning och attityd. Man kan bli lite mjukare. Kämpa inte emot utan närma dig simningen med nyfikenhet och vänlighet. Slappna av och njut mer. (Exakt samma princip gäller med yoga och stretching – slappna av och njut mer).

 • Simma 16X25 meter simning med fokus form och fart så här:
 • 4X25: jobba med en teknikövning som gör dig bättre
 • 4X25: ta med dig känslan från teknikövningen in i din simning
 • 4X25: ha med känslan och simma snabbt med perfekt form och feeling
 • 4X25: fortsätt fokusera och simma ännu snabbare!
 • Du kan repetera ovanstående serie 2-4 gånger och byta teknikövning efter varje varv om du vill.

 • Var lyhörd i vattnet. Känn efter. Stanna upp en stund efter varje längd och andas. Fokusera om. Varje 25:a är en möjlighet och varje 25:a räknas. Jobba med att komma förbi alla hinder. Fokusera på processen, själva simmandet,  snarare än slutmålet, hur snabbt du simmar. Håll fullt fokus på varje armtag.

 • Efter varje simpass kan du fundera och utvärdera på hur det känns och se om du har förbättrat dig på fler plan än på de mätbara (som tid och fart). Hur trött är du? Känner dig dig avslappnad?

 • Gläds åt alla dina små framsteg! Behåll en nyfiken och positiv attityd. Visualisera din utveckling till en snabbare och snabbare simmare. Positiv attityd och tillåtande miljö gör underverk för utvecklingen. Simma med nyfikenhet. Ge dig hän. Ta ett pass i taget. Gärna med en kompis :-)

Kramar kärlek och flytkraft

Jona

 • Simma gärna med oss i augusti. Det blir onsdagen den 16/8, 23/8 och 30/8 kl. 17:45-18:45 i Falsterbokanalen. Vi yogar direkt efter kl. 19-20. Detaljer hittar du här!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.