Ohm Namah Shiva

Ohm jag hälsar Shiva
Jag hälsar gudomligheten i mig själv

Jag tänker på mantrats magi, och på att vardagen blir mycket roligare, rikare och mer spännande när man får rabbla hemliga indiska ord i soluppgången. Ingen hör en eller ser en och det känns magiskt fint, och det skadar i alla fall ingen tänker jag… Mitt mantra upptäckte jag vid en sprakande eld i Indien. Jag använder det ofta, för det ger mig sinnesfrid och energi!

Mantra inom yoga används för att öka sin medvetenhet och inte som en form av tillbedjan. Syftet med mantra är att stilla sinnet genom att låta det arbeta med en enda sak. Att upprepa ett mantra är ett sätt att medvetet kontrollera tankarna. Det mest kända mantrat är ohm och används av yogautövare i hela världen. Att veta vad mantrat betyder och meditera på innebörden tillför en djupare dimension. Mantra har alltid en upplyftande ton som är uppfriskande och inspirerar för sinnet.

Mantra stillar fladdrande funderingar
befriar sinnet från malande tankar
sinnet blir koncentrerat
yoga uppstår

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.