• Hawaii och yoga passar ihop som choklad och vanilj. Det är en oemotståndlig kombination. Jag jobbar med en helt ny yogaserie, som vi ska filma här på stranden nästa vecka. Håll utkik här på hemsidan sen :-)
 • Men låt oss tala om världsmästerskapet på Hawaii och lite om mina förväntningar på denna magiska vindpinade ö av lava, palmer och salta hav.
 • Mitt träningspass i går gick så bra att jag nästan blev lite orolig…. jag menar får det kännas så här bra innan start? I dag kändes det mer normalt igen – tungt och segt med massa fjärilar i magen. Nervöst? Ja! Men jag ser fram emot starten!
 • Ibland vill jag mäta mina krafter. Hawaii är ett test där man måste möta både sina svaga och starka sidor –kroppsligt och mentalt. På tävlingsdagen finns det ingenstans att fly från sina problem och tankar. På tävlingsdagen upptäcker man också sin inre obegränsade kraft.

 • Nu är det två dagar till start och det är inte så mycket mer att göra än att pilla med sina prylar, dricka och hålla sig i skuggan. Jag är förberedd. Jag tänker att det inte finns något nytt som kommer att dyka upp på lördagen som jag inte redan har varit med om någon gång tidigare i mitt liv. Jag kan få punktering, bli illamående, få mental härdsmälta, bli trött och ledsen, men även glad och euforisk.
 • Ironman är en fysisk och mental berg-och-dal-bana. Det gäller att åka med och ta dagen som den kommer. Med jämnmod.
 • Fram tills nu har jag tränat lätt på alla delmoment och rekognoscerat mig i terrängen. Jag har simmat i havet, men även flera pass i poolen för att bibehålla driv och teknik. I lördags gick det dessutom en tävling på samma bana med 600 deltagare, perfekt prep inför DENNA lördag.
 • Jag har cyklat banan i olika etapper och varit ute till vändpunkten. Det går hela tiden lite upp eller lite ner över böljande fält av svart lava. Håll huvudet kallt och drick!
 • Lite löpning har jag också hunnit med. Inga überlånga rundor, men tillräckligt för att hålla benen varma och hjärtat pulserande.
 • Värmen känns överkomlig, Sedan jag kvalificerade mig i Kalmar i slutet av augusti har jag badat mycket bastu :-) Jag har cyklat i ett rum uppvärmt till 34 grader och på löpband i 26 grader utan ventilation.
 • Mina mål och drömmar inför lördagen är att ha ett mentalt gött race. När jag kom i mål förra året hade jag negativa tankar. Jag kunde inte känna glädje över min prestation.
 • Glädje är nyckeln och jag har funnit den nu.
 • Starten för amatörerna går lördagen den 14 oktober kl. 07:20 hawaiiansk tid och kl.19:20 svensk tid. Proffsen startar lite före oss. Världsmästerskapet sänds live på ironman.com
 • Mitt startnummer är #817 och jag tävlar i klassen Female Age Group 50-55.

 

Mahalo! Tusen tack!

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.