Photo by Romulo Cruz

 • Jag lägger jag märke till att vårblommorna i vasen ser trötta ut, som att de har tappat all sin glädje och livskraft. Jag klipper ner dem några centimeter, tar bort vissna blad och fyller på med nytt vatten. Snart lyser blommorna upp med ny kraft.
 • Jag behöver också ny kraft, så jag tar med hundarna och går ner till havet för att andas. Ankorna (gräsänderna) har lagt sig en bit upp på stranden för att söka skydd bakom en kulle av tång. De verkar inte alls gilla att havet är oroligt. Java&Lemmy är däremot uppspelta och drar och sliter i kopplet.
 • En fiskmås flyger ensam i stormen, den flaxar inte med vingarna, utan bara lyfter och sjunker majestätiskt med hjälp av lufttrycket. Det ser helt magiskt ut. Jag vill vara som den.
 • Just nu är det plusgrader på Sydpolen och kall luft därifrån pressas ut över den norra hemisfären. Vi har snöstorm i Skåne på särtorsdagen. Man skulle kanske kunna säga att vi får vad vi förtjänar.
 • Vädret påverkar inte mig personligen, och jag tror att det är en medfödd egenskap, för det är helt andra saker som får mig ur balans. Jag är som en hundvalp och blir uppspelt varje gång naturen skapar kaos.
 • Jag har på mig en vit outfit för slalomåkning, som håller värmen jättebra. Min vana trogen vänder jag ansiktet mot solen, som dock just nu gömmer sig bakom molnen, och tar en paus för att utöva lite spontanyoga.
 • Sträcker ut armarna, lutar mig mot vinden och försöker flyga lika vackert som fiskmåsen. Den skrattar åt mig, för det ser inte alls snyggt ut, jag tappar balansen hela tiden, och måste början om många gånger. Sekunderna av triumf är glada när jag lyckas.
 • Fast jag älskar kaosväder, förstår jag verkligen dem som blir deprimerade av vårens nyckfullhet. Jag vet hur det känns – det är tungt. Här i norr är vi dessutom speciellt beroende av solljus och all avsaknad av värme lägger sig som hinna av is över våra hjärtan och lungor.
 • Det blir svårare att andas, man måste hela tiden anstränga sig och det känns trögt i kroppen. Men alla måste vi på ett eller annat sätt leta upp oss själv i stormen, och jobba på att hitta en framkomlig väg. Glädje är någonting vi behöver söka och skapa varje dag. Mitt trick är att försöka vara lite mera hundvalp eller fiskmås än anka.
 • Nu flyger jag till Portugal för att fira påsk med Janne, mina svärföräldrar och några underbara vänner. Det kommer i vanlig ordning att bli en aktiv semester där Janne håller i det sociala, medan jag styr upp yogan&träningen. Jag är tacksam över att jag får möjligheten att flyga och fara för att tanka ljus med jämna mellanrum. Jag behöver det för att kunna vara en ljuskrigare i den här trumpna världen.

Flyg som en mås och glad påsk!

Jona

 • P.S. Måndagen den 9 april håller jag en Pranayama Master Class på Hot Yoga Malmö kl.18:30-19:45. Jag lägger upp mer info här strax, men du kan anmäla dig redan i dag genom att mejla: Reception@hotyogamalmo.se
  Vi kommer att lära oss fem andningstekniker som ger energi och harmoni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.