Länge leve det ursprungliga, det rena ljuset,
som är utan begynnelse och utan slut,
detsamma genom alla tider,
en och endast en.

  • Alltså jag älskar den här natten. Och kanske hatar jag den på sätt och vis också, eller jag ogillar den lilla paniken som uppstår när jag kommer på att det tar slut. Vemodet som kommer krypande. Det är som en vacker bok en inte vill att ska ta slut. Nu finns det nämligen inga ljusare dagar att se fram emot längre, utan istället blir det mörkare minut för minut.
  • Sommarsolståndet är magiskt på alla möjliga vis för det är nu vi kan ladda kroppen och låta solljuset fylla hela vårt väsen med kraft och energi. Det vi kan göra är att skynda oss att leva, älska och skratta nu, för i morgon kanske vi vaknar med huvudvärk. I alla fall i Finland där saker och ting lätt går över styr kring midsommar. Tro mig, jag är född och uppvuxen där.
  • Kom och fira med mig och vänner söndagen den 24 juni kl. 4-6 på stranden i Höllviken. Då tänder vi en helig eld, yogar och mediterar och dricker te. Ta med liggunderlag/yogamatta och varma kläder och en egen termos (om du vill). Du hittar oss cirka 200 meter öster om den VITA bastun på piren längst ner på Östra Kanalvägen.

Varmt välkomna

Jona

  • En del tänker att sommarsolstånd och midsommarafton är samma sak, men midsommarafton är alltid på en fredag, och universum bryr sig inte om veckodagar. Sommarsolståndet är den tid på året då jordens axel lutar allra mest mot solen och det är därför vi just nu bjuds på allt detta ljus!

Photography by Romulo Cruz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.