Oktober är här. Nu är det officiellt “off season”.

  • Årstiden växlar, dagarna blir kortare, saker förändras. När säsongen skiftar ändras även kroppens behov. På hösten behöver vi mer sömn. Detta innebär att vi måste backa från ”hårdträningen” släppa kraven och ha mer frihet. Vad betyder det för dig och din träning?
  • Det enklaste sättet att hålla sig ”frisk och fit” under den mörka perioden är att bibehålla kontinuiteten. Egentligen vill man kanske bara sakta ner, ta det med ro och lyssna på regnet, men att hålla i gång och röra sig regelbundet är en viktig ingrediens för fysisk och mental hälsa.
  • Nyckeln till välmående är inte att ”ge allt” en vecka eller två utan att ha kontinuitet hela året. Mitt lättaste tips är att träna lite varje dag. Det behöver inte vara mycket. En 20 – minuterspromenad eller en stunds stretching gör skillnad. Du kan missa en dag eller två, men när du råkar missa träningen både måndag och tisdag, då vet du att du är utvilad på onsdag och kan köra på igen. Ju oftare du startar om och kommer tillbaka efter en svacka, desto starkare blir ditt sinne.
  • Släpp taget om kraven i höst, men släpp inte taget om din hälsa och ditt välmående. Släpp istället taget om den där idén, som du har i ditt huvud, att du hela tiden måste prestera på topp. Sänk kraven, men håll dig i rörelse. Träna för ditt hjärta, ditt sinne och för din benstomme :-)

Vi ses snart i salen, tills dess, sträck på ryggen och ta en promenad.

Kram

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.