• Javisst! Nu har vår sjunde utbildningen till Lic Yogalärare startat. Vi stormtrivs verkligen i det nya huset och känner oss redan helt hemma.
  • Yogasalen är magnifik, vi kan ständigt följa vädrets växlingar mot de stora fönstren. Sol mitt under solhälsningen och ett plötsligt regn mitt i meditationen. Vi sitter inne med Sveriges finaste yogasal.
  • Skönt också med många utrymmen för gemenskap och mingel. Jag älskar vårt stora funktionella kök, även om en propp plötsligt går när kaffekokaren dras igång. Kanske ska man inte yoga med kaffe i kroppen :-)
  • Första helgen handlar om att djuka dypt in i yogans spännande filosofi. Djuka dypt tänker du? Men jag låter det stå så, skulle ju skriv “dyka djupt” men min hjärna hittade på annat.
  • Vi har behandlat olika grenar av yoga, som bhakti (hjärta) och jnana (intellekt) och pratat om Patanjalis yogasutra och den åttafaldiga vägen. Ahimsa är en populär princip på vägen mot självrealisation och ahimsa betyder icke-våld. Att inte skada någon annan i varken ord tanke eller handling. Fint i teorin, svårt i verkligheten.
  • Jag brukar alltid säga att man kan börja ahimsa med sig själv, att inte bruka våld mot sin kropp när man tränar, eller i sin strävan mot målet, och att man istället ska vara mjuk och tålmodig, och inte piska upp sig med negativitet. Svårt, men görbart, bara man börjar med små steg. Här nedan är ett mjukt ahimsayogapass, som du kan börja med.

Ta hand om dig och ta hand om varandra, ses snart i salen,

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.