Vill du bli mjuk och smidig?
Vill du slappna av och lära dig att hantera stressen?

Vi har fått stora gröna sköna kuddar som vi ska ha på yinyogan. De är till för att yogaupplevelsen ska bli så mjuk och härlig som möjligt. På Studio Canalis ska vi ha in mycket yin, inte bara för att det är populärt, utan fram för allt för att det är bra. Det är genom yin vi verkligen lär oss att lyssna in kroppen. Yinyoga är på torsdagar med Lilly och vi startar den 10 januari kl. 17:45. I mars har vi en påbyggnadsutbildning för yogalärare och då kommer Martina som är specialist i kinesisk medicin att undervisar om meridiansystemet.

Härligt, tycker vi!

Jona

 

 • Yinyoga är en lugn yogaform där man stannar länge i övningarna för att nå en djup effekt. Tiden kan variera från 45 sekunder till två minuter för nya utövare, och från 5 minuter eller i vissa fall upp till en halv timme för mer vana utövare. Mindfulness är en viktig komponent inom den här yogaformen.
 • Yinyoga stimulerar specifika energikanaler i kroppen och bygger på det kinesiska meridiansystemet. Inom ayurveda har det sin motsvarighet i kroppens nätverk av nadis där ida, pingala och shushumna är de tre viktigaste energikanalerna.
 • Yogaformen baserar läran om yin och yang, som är två naturkrafter. Yin kan beskrivas som stabil, orörlig, passiv, kall och inåtvänd medan yang är föränderlig, rörlig, aktiv, het, utåtriktad.
 • I vår långsiktiga satsning på yinyoga erbjuder vi även en påbyggnadsutbidlning för yogalärare där man kan bli yinyogalärare, mer om detta i nästa inlägg.

 1. Hej, jag är intresserad av denna yinyoga kurs som börjar i januari men jag har bara gått på ett fåtal yogapass tidigare för flera år sedan. Kan jag ändå gå denna kurs eller är den för mer erfarna?
  /Cecilia

  1. Hej Cecilia, vad roligt att du vill yoga med oss på studio Canalis, det kommer att bli en varm skön vinter här :)

   Yinyoga är en lugn och skön yogaform som passar alla oavsett tidigare erfarenhet, du är mycket välkommen. Det enda du behöver är en yogamatta och sköna kläder, kanske en filt också som du kan ha under avslappningen.

   Varma hälsningar

   Jona Dahlquist och gänget på
   Studio Canalis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.