Jag vill träna fysisk yoga utan avslappning och meditation, vilken kurs ska jag välja då?

  • Jag vet ärligt talat inte vad jag ska rekommendera för kurs, för du kanske har förväntningar som yoga inte kan uppfylla. Yoga kan ge dig närvaro, utrymme till eftertanke och en kroppskontroll som du inte kan hitta i någon annan träningsform, men för att hitta dit, ska du varva ner.
  • Att kunna sakta ner är det första steget in i yoga. Det låter enkelt, men det är svårt. Många grips av panik vid blotta tanken att inte göra någonting aktivt, inklusive jag … ibland …  I synnerhet nu när jag renoverar och bygger upp en helt ny verksamhet.
  • När vi jobbar järnet och när vi försöker pressa in ytterligare en aktivitet i vårt redan pressade schema … och när vi rusar från en plats till en annan. Vad händer då? Jo, det som händer är att vi tappar bort oss själva och det som är verkligen viktigt i livet, som vår relationer och våra förhållanden. Jag pratar om mig själv och av erfarenhet, för jag har jättelätt att bli helt uppslukad i designprocessen och glömma att gå hem.
  • En hårdhet kryper in i livet och vi har inte tid att stanna och samtala med den äldre mannen i reflexväst som är ute och går med hunden. Vår hund Lemmy har däremot alltid tid att stanna, han sätter sig fint och väntar, för han vet att det kommer en bit hundgodis från den snälla gentlemannen. Hans hund är en gul labrador, som heter Bolt. Att ha hund är för övrigt det bästa som finns enligt mig. Då finns det alltid en naturlig anledning att stanna upp och prata med främlingar.
  • Ok, tillbaka till ämnet. När vi saktar ner hinner vi reflektera över våra tankar, våra känslor och vår kropp och vi kan leva mer fredligt. Att leva i sinnesfrid och harmoni är ju hela essensen i yogalivet. Varför jäkta runt när man kan ha sinnesfrid? Nu på söndagen har vi Sinnesfrid i Juletid på Studio Canalis och då ägnar vi 3 timmar åt klassisk kundaliniyoga, 30-minutersmeditation och reflektion. Jag är glad att det är helt fullsatt.
  • Jag är också glad att kunna erbjuda fler tillfällen till sinnesro. Fredagen den 25 januari kl. 16-19 kör vi igen. Du kommer när du vill, direkt efter jobbet, det är slutet på veckan och månaden. Bastun är het och poolen är varm. Då behöver du inte ens yoga. Och du får vara helt tyst. Och vi har snacks och shots ;-) Det är urpremiären av Silent Friday After Work på Studio Canalis. Vi öppnar anmälan och berättar mer när vår nya hemsida släpps.

Du kan prova att sakta ner redan nu …

Stanna upp en liten stund. Sitt ner och slappna av. Känn doften av blommor och stearinljus. Se dig omkring. Ta ett djupt andetag in … andas ut … Det här tillståndet som kallas yoga finns ingen annanstans än här och nu. Ögonblicket öppnar sig för dig.

Jona

  1. Skriver under på allt. Särskilt punkten om hundägare. Delade igår om mötet med en döende irish setter kompis och min hund som bara älskar honom. Att stanna i det en stund. Kärlek. Hälsa Malmö som jag saknar otroligt mycket just nu❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.