Yoga gör en flexibel och det är bra inom alla idrotter. Flexibla leder och muskler gör att man kan röra sig mer effektivt och lätt. Genom att utöva yoga kan man förebygga skador, ryggproblem och få en bättre jämvikt i kroppen.

När vi bygger upp muskelmassa vill vi bli starka och smidiga inte starka och stela. När vi yogar medvetet och metodiskt engagerar vi muskulatur och nervsystem så att alla komponenter samverkar i ett sofistikerat system. Vi har full kroppskontroll, fokus och flow. 

Genom yoga pressar vi inte kroppen utan lirkar och lockar fram styrkan genom mjuka rörelser och samtidigt jobbar vid med koncentration. Detta ger en bättre kroppsuppfattning som gynnar oss i sporten och livet.  

Nu menar jag inte att man ska pressa in yoga i ett redan pressat scema, men man kan öva lite här och där, korta sekvenser i samband med träningen.

Yoga för ryttare, yoga för hockeyspelare, fotbollsspelare, handbollsspelare, cyklister, löpare, simmare, golfare … alpina utförsåkare … vad har jag glömt att nämna? Okej, för att komma fram till mitt verkliga ärende. Jag har skapat lite verktyg för olika idrottsmän genom åren. Vi kommer vi köra en 3-dagars utbildning för idrottare och yogalärare. Jag återkommer med datum snart.

Nu är det jul igen och efter julen kommer yoga!

Ses snart i salen, vi öppnar på studio Canalis den 7 januari!

Jona

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.