• Nu är det dags att börja jobba sig tillbaka igen efter jul-ledigheten. Alla kurser startar på Studio Canalis och i början fokuserar vi på core (som är kroppens kärna och innebär olika övningar för mage och rygg). All form av yogaträning bygger på ett eller annat sätt upp vår fysiska och mentala styrka – lugnt och metodiskt. Varje gång man flyttar kroppens tyngdpunkt, till exempel när man tar sig från en yogaövning till nästa, är det lätt att tappa balansen och förlora fokus. När man tappar balansen i en fysisk ställning kan man lätt tappa även sin ”mentala balans”. Man blir irriterade, arg, börjar tvivla, tänker att man är dålig osv …
  • Men grejen är att man blir bra på det man övar på, så det är bara att prova igen. Yoga stärker både den fysiska och mentala balansen när man utsätter sig själv för nya övningar. Och om man vill bli stark snabbt ska man träna sin core. Fördelarna är inte bara bättre hållning och mindre smärta i ländryggen, utan man får kraft till alla rörelser. Och en stark core ger mental styrka på köpet. Vi kanske kan skratta när vi tappar balansen istället för att tycka att vi är dåliga på yoga.

God fortsättning önskar Jona

Om du är ny och nyfiken på det här med yoga har vi skapat en 3-veckors yogaintroduktion, som kommer att gå 3 tisdagar på Studio Canalis. Tisdagen den 15, 22 och 29 januari. Du läser mer och anmäler dig här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.