Den viktigaste egenskapen för en simmare är kroppsmedvetenhet i vatten

Simning kommer inte av sig själv, det är emot våra instinkter och i början känns det onaturligt för de flesta. I havet tappar vi all känsla för koordination och balans, och vi kan inte andas under ytan. Simning är lätt när den känns naturlig, men hur gör man?

Det enklaste man kan göra är att vistas mer i vatten. Ju mer tid du spenderar i vatten desto mer kommer din kropp att anpassa sig. Proprioceptorisk träning är nyckeln. Vet du exakt var din hand klyver vattenytan, vet du om den korsar mittlinjen eller om den fångar vattnet för djupt? Och hur har du det med den nedre delen av kroppen, rör den sig som en fiskfena när du tvistar dina höfter? Möts dina tår eller saxar du med benen? Det finns många viktiga frågor som du måste veta svaret på. När du kan svaret på frågorna och fram för allt kan känna svaren i kroppen, då kommer din simning att bli mer naturlig.

 

Yoga hjälper till att bygga upp din kännedom om kroppen och sen kan man flytta över den vetskapen/känslan från land till vatten, men du blir inte bättre på att simma för att du yogar, du måste simma också.

 

Närma dig simning som ett nytt språk, öva lite och ofta. Du kan testa hur det känns att ligga och flyta på mage med huvudet neråt. Snart vänjer du dig vid känslan att inte kunna andas. Småningom kommer simningen att kännas mer naturlig.

Få me tips, träning och flyt tillsammans med Madde och mig i Falsterbokanalen. Simma med oss varje måndag, onsdag och fredag. Direkt efter simningen är det yoga, så vi slår två flugor i en smäll, övar kroppsmedvetenhet på i hav och på land.

Välkommen!

Jona

“What is necessary to change a person is to change his awareness of himself.” -Abraham Maslow

Måndag
07:15 Sim styrka
09:00 Yoga Core

Onsdag
07:45 Sim snabbhet
09:00 Yoga Stretch

Fredag
07:15 Sim Distans
09:00 Yoga Yoga :-)

Söndag 14/7, 28/7, 11/8
17:15 Simning nybörjare

Samling är på Studio Canalis, Västra Kanalvägen 20

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.