Det är superkul att vara igång på hemmaplan igen. Under 10 veckor i fjällen förvandlades min kropp till en stark maskin som klarar minusgrader och snöstorm. Nu kör jag hotyoga och terränglöpning och min kropp håller på att formas till något annat. I fjällen var jag jättelycklig över min stabila slalomkropp. I hotyogasalen känns kroppen lite ovan och jag känner hur den förändras – en millimeter i taget.

Kroppen förändras sakta men säkert beroende på hur vi lever och vad vi gör – det är intressant att reflektera över. Någon sade en gång att det tar tio år att  bli mästare … tio år att bygga en löparkropp … tio år att nå sin fulla potential …  osv … allt tycks ta tio år. Jag är inte säker på att det stämmer. I yogasalen kan man se tydliga mätbara resultat på 8 veckor av regelbunden träning på exempelvis blodtryck. Poängen är att kroppen behöver lite tid på sig att anpassa sig till nya krav.

Yogafilosofin säger att man inte ska haka fast vid en viss bild eller föreställning om hur kroppen ska se ut – för det kommer bara att leda till lidande eftersom det är oundvikligt att kroppen hela tiden kommer att förändras.

Jag säger att man ska gilla sin kropp no matter what. Oavsett om du har en slalomkropp, yogakropp, löparkropp eller festarkropp så är den värd att älskas. Det gäller att leva i sin kropp – här och nu – i alla livets skeden.

Kroppen lever och förändras … lev med den …

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.