Årsplan 2023

 • Steg 1 Yoga: 28-29 januari
  Introduktion till yoga, asanas, yogaställningar, sekvenser, att skapa ett eget yogapass.
 • Steg 2 Andning: 11-12 februari
  Pranayama, andningstekniker och avslappning.
 • Steg 3 Meditation: 4-5 mars
  Meditationstekniker med mantra, andning, visualisering, tekniker som fördjupar yogan.
 • Steg 4 Mindfulness: 24-26 mars
  Mindfulnesstekniker för kroppen och andetaget. Tekniker för medkännande. Obs! 3 dagars retreat!
 • Steg 5 Anatomi: 15-16 april
  Nervsystem, bindväv, leder, muskler, ryggrad, meridianer, chakrasystem.
 • Steg 6 Historia: 6-7 maj
  Yogans historia och periodindelning, modern yoga.
 • Steg 7 Filosofi: 27-28 maj
  Yogisk filosofi, begrepp och teorier.
 • Steg 8 Yogaterapi: 11-12 juni
  Yogisk psykologi, terapi och forskning. Diplomeringshelg!

Det unika med vår yrkesutbildning är att vi förklarar yogans effekter med västerländska termer. Hur det fungerar, varför det fungerar och vad det har för effekt. Vi är obundna yogalärare och representerar inte någon speciell yogastil utan är vi fria i det vi undervisar. Det ger dig möjligheten att utöva och lära ut yoga utifrån det du själv brinner för.  Ny 1-årig yrkesutbildning till yogalärare startar i januari 2023 på Studio Canalis.

Fyll i din intresseanmälan här!

 • Multi Style Yogautbildning

Yrkesutbildningen är ett helhetskoncept där du fördjupar din egen yogapraktik samtidigt som du lär dig att hålla olika typer av yogaklasser. Vi erbjuder en ”multi-style” utbildning, som ger dig en bred bas och erfarenhet, och som inspirerar dig att hitta en egen fördjupad relation till yoga. Att följa din egen övertygelse är själva kärnan i yoga. Teach The Yoga You Love!

 • Behovet ökar

Sedan starten 2009 ser vi att behovet av kvalificerade yogalärare ständigt växer. Enligt Yoga in America study är yoga USA’s mest populära form av träning för hälsa och välbefinnande och i Sverige ökar efterfrågan inom vård, skola och omsorg.

 • Yoga och forskning

I januari 2023 börjar vår elfte yogalärarutbildning och vi utvecklar kontinuerligt innehållet genom att integrera forskningsresultat inom yoga och mindfulness med traditionell österländsk filosofi. Nytt är att terapeutisk yoga tillkommer enligt tillgänglig evidens med inspiration från Karolinska Universitet.

 • Utbildningen innehåll

Utbildningen går på deltid under 8 månader, fördelat på totalt 17 dagar på plats. Utbildningen innehåller träning i yoga, anatomi, meditation, mindfulness, praktisk metodik, föreläsningar, workshops, teoretiska studieuppgifter samt grupparbeten.

 • Distansundervisning

Om du inte kan delta vid något tillfälle livestreamar vi lektionerna så att du kan delta på distans. Undervisningen genomförs även via webbaserad lärplattform där vi samlar filmer, föreläsningar, vetenskapliga artiklar och individuella arbeten. Centralt för dig som studerar till yogalärare är att ta aktivt ansvar för ditt lärande.

 • Mål

Utbildningens övergripande syfte är att ge dig praktiska och teoretiska färdigheter att arbeta som yogalärare. Efter utbildningen kan du utarbeta yogaprogram och instruera yoga till olika grupper. Du lär dig grundläggande teori och filosofi avseende yoga. Du förstår effekter av olika yogaövningar och hur kroppsställningar påverkar muskler, nervsystem och immunsystem. Du ökar din egen kroppskännedom och lär dig att upprätthålla en regelbunden praktik.

 • Examination

Skriftlig hemtentamen bestående av 20 frågor
Att leda ett 20 minuters yogaprogram
Att skriva ett eget 1-timmes yogaprogram
Aktivt deltagande under alla utbildningstillfällen

 • Lärare

Lärare är Jona Dahlquist (huvudlärare), Wiveca Leuchovisus (psykologi och forskning) Lilly Kullberg (andning och avslappning), David Keil (anatomi), Ann-Jeanette Nilsson (pedagogik och elevpass), Jeanette Runol (filosofi & åttafaldiga vägen), Christel Kinning (mindfulness och hjärnans kapacitet), Eva Neurath (medicinsk yoga), Gabriella Billsten (yogapositioner och hotyoga).  Ellen Corke och Therse Gerdman (hotyoga).

 • Betalning, inlogg och anmälan

Priset är 4500kr per utbildningshelg och i priset ingår internationell diplomering, 8 helger inklusive en 3-dagars retreat, 200 timmar undervisning, allt studiematerial, te, frukt och luncher. När du har betalat anmälningsavgiften på 4500kr får du inlogg till vår lärplattform och kan börja förbereda dig. Resten av utbildningsavgiften betalas uppdelat på 7 gånger.

Teach The Yoga You Love!


RYT200(1)

Vår yogaskola är godkänd av Yoga Alliance vilket innebär att vi följer en internationell standard med riktlinjer för undervisningens innehåll och kvalitet. Utbildningen kvalificerar dig att bli registrerad med Yoga Alliance och därmed erhålla den internationellt erkända titeln RYT. (Registered Yoga Teacher). Du får en bred basutbildning och får undervisa den yogaform du älskar! Yoga Alliance är den största organisationen som registrerar yogalärare och utbildningar. Yoga Alliance inkluderar alla yogaformer. Mjuk yoga, vinyasayoga, hathayoga, yinyoga, ashtangayoga, poweryoga, gravidyoga, barnyoga, mindfulness och så vidare – alla är varmt välkomna.

Tidigare Utbildningar

Grupp 1: Norregård Falsterbo September 2009- maj 2011
Grupp 2: Norregård Falsterbo September 2011- maj 2013
Grupp 3: Stortorget Malmö September 2013- maj 2015
Grupp 4: Kockum Fritiden Malmö januari 2016 – december 2016
Grupp 5: Medlefors Skellefteå September 2017 – maj 2018
Grupp 6: Kockum Fritiden Malmö september 2017- maj 2018
Grupp 7: Studio Canalis Höllviken oktober 2018 – maj 2019
Grupp 8: Studio Canalis Höllviken september 2019 – april 2020
Grupp 9: Studio Canalis Höllviken september 2020 – april 2021
Grupp 10: Studio Canalis Höllviken september 2021 – april 2022
Grupp 11: Studio Canalis Höllviken januari 2023 – april 2024
Grupp 12: Höllviken maj – december 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.