YoDa by YogaJona

  • YoDa betyder Yoga Of The Day och här hittar du små korta youtubepass, att göra varje dag, när som helst, var som helst. De nyaste klippen är högst upp, och de äldre hittar du när du skrollar längre ner. Lycka till med hemmayogandet!

 

 

yoga lugn och ro

  • Kära yogavänner! Detta är en serie riktigt sköna och avslappnande yogaövningar som stimulerar lugn&ro systemet i kroppen. Ta på dig varma kläder och raggsockor och vira gärna in dig i en filt. Ta gott om tid på dig. Stanna i varje ställning 3 till 5 minuter

Warrior Flow

Hållning, fokus, styrka och balans. Voila! En vinyasa med våra krigarställningar inspirerade av Arjuna. Enligt yogisk anatomi arbetar du med navelchakrat och hjärtchakrat. Enligt västerländska anatomi stärker du bland annat magen och benen. Övningarna kan göras som ett flöde där du går från en övning till en annan, men du kan även stanna i upp till 5 andetag i ställningarna. Värm gärna upp med 3 varv av solhälsning A och B innan du kör igång. Rock on!

1. Virabhdrasana 1. Krigare 1
2. Virabhdrasana 2 . Krigare 2
3. Viparita Virabhdrasana . Omvänd Krigare
4. Utthita Parsvakonasana. Utsträckt Sidovinkel
5. Virabhdrasana 3. Krigare 3

 

He ma Durga

He ma durga
He ma durga
He ma durga
Jay jay ma

***

modiga moder Durga ljusets gudinna
evig stark kärleksfull
universums upprätthållare
Jag ger dig min respekt och hängivenhet

***

He ma durga är ett mantra på sanskrit som man kan översätta med oh moder durga. Mantrat plockar fram den kreativa kraften inom oss. Vi blir starka, modiga och villkorslösa i vår kärlek och medkänsla. Vi får viljestyrkan att resa oss efter motgångar.

Inom hinduism anses gudinnan Durga förkroppsliga den kreativa kraften Shakti. Durga har egenskaper som stort mod, oändlig medkänsla och passionerad hängivenhet. Durga strider outtröttligt mot de onda demonerna – orädd med ett milt leende på läpparna. Hon förlorar aldrig sitt smil, även under de mest våldsamma och blodiga strider av episka proportioner. Hon bara köttar vidare :-)

Gudinnan avbildas oftast med tio armar och i varje hand bär hon olika typer av vapen. Hon ses rida på en tiger eller ett lejon.

Yogan har en egen lång tradition av mantrapraktik parallellt med exempelvis hinduismen och sikhismen. Att sjunga mantran inom yoga är inte en form av tillbedjan, utan det är ett verktyg. Man kan alltså tillhöra vilken trosriktning som helst för att sjunga mantra, ja eller vara ateist såklart.

2-durga-devi

maa-durga4

maxresdefaultdurga

durga facedurga lejon

 

 

från obalans till balans

Hej kära yogisar! Ibland räcker det att göra en enda övning för att återfå fattningen om man känner att man har tappat fotfästet och balansen! Jag älskar Vhyagrasana (tigern), för det finns så många olika roliga variationer. Just den här varianten stärker dina ryggmuskler och är bra för både den fysiska och emotionella balansen.