Det är lite som med Sushi, man måste vänja sig. Arame är en perfekt nybörjaralg. Blötlägg en stund, skölj och ät. På denna tallrik har jag komponerat arame havsalg, riven morot, hackad selleri och några valnötter. Algen har jag smaksatt med Shoyu. Till sist pressade jag på citron och ringlade den obligatoriska och smått legendariska portugisiska olivoljan från Kanelgården, Moncarapacho.


I sommar efter en rejäl storm är jag nog mogen. Går garanterat ner på beachen och testar tången. Just nu dröjer sig snön envist kvar. I dag var mitt bästa träningsredskap sonen Jesper, som vaknat ur vinteridet med hjälp av solens kraft och tyckte springa var en god idé. Håller helt med. Dags att vakna nu! Björnkram/Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.