• Sitt bekvämt med värdig hållning. Andas sedan enligt följande:
  • 7 minuter eldandning. Ta ett djupt andetag och håll andan 30 sek.
  • 5 minuter djupanding. Ta ett djupt andetag och håll andan 15 sek.
  • 3 minuter andas in genom rundade läppar, andas ut genom näsan. Ta ett djupt andetag och håll andan en stund.
  • 2 minuter eldaning. Ta ett djupt andetag och håll andan så länge det känns bekvämt
  • 1 minut i stillhet. Andas mjukt och meditera.

  • Denna andningsmeditation gör mig aldrig besviken, den stärker lungorna och anses ha en renande effekt på blodet. Övningarna mildrar känslor av oro och osäkerhet. Dessutom är meditationen mycket energigivande. Tänk på att det alltid är bra att sitta en stund i stillhet direkt efter meditationen. Landa innan du hastar vidare i vardagen.
  • Jag känner mig ibland nästan lite hög direkt efter vissa andningsmeditationer.. Inte för att meningen med yoga är att man ska bli hög, men det känns som att man lyfter lite högre ibland. När yoga kom till väst var det mitt i Woodstock-eran med mycket rock’n roll och experimenterande med droger. Yogi Bhajan, som har skapat denna meditation, mötte många elever på 60-talet som använde sig av droger för att bli höga. Han ville lära ut yoga, som en annan väg till högre insikt. Och på tal om woodstock; när Guru Dass var här och vi pratade om att Julia skulle gå på Roskildefestival i 9 dagar uppmuntrande han henne glatt. ”I went to Woodstock when I was 15 and told my parents I was on a music camp. Everything went well until they saw me on TV”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.