*Sanning i begynnelsen, Sanning genom tiderna, Sanning i detta ögonblick, Nanak säger att Sanning alltid skall bestå.

Här kommer månadens meditation. Sitt i lätt meditationsställning. Pressa fingrarna mot varandra och korsa tummarna. Handflatorna skall inte mötas, utan bara själva fingrarna. Håll armbågarna in mot kroppen och lyft upp händerna. För att hitta rätt läge; börja med att hålla händer rakt fram, lyft dem sedan lite och stanna där det ”känns rätt”. Fokusera blicken ner på nästippen. Ta ett djupt andetag in och sjung i en monoton ton mantrat 3 gånger:

Aad Such Jugaad Such Haibhee Such Nanak Hosee Bhee Such
Aad Such Jugaad Such Haibhee Such Nanak Hosee Bhee Such
Aad Such Jugaad Such Haibhee Such Nanak Hosee Bhee Such

Ta ett djupt andetag in och upprepa. Fortsätt 11 minuter. Bhee uttalas ”ä” som när ett får bräker. Jag är väldigt petig med denna punkt; att det är viktigt att uttala mantrat exakt korrekt, så att stimuleringen av Nadis blir rätt. Vid minsta lilla tvekan – fråga, jag visar och sjunger gärna. Lycka till.

Meditationen lärdes ut av Guru Dev Singh på den europeiska yogafestivalen i Frankrike 30 juli 2010. Själva mantrat aad such är uråldrigt och påminner oss om att sanning är vår natur. Baba Siri Chand lärde ut mantrat och det är en viktig del av vår andliga tradition.

    1. nej tyvärr Anna, men jag ska beställa skivor nu, lägger med beställning den, och hoppas den hinner tills vi ses.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.