Om tare tuttare ture mama ayu punye jnaya pushtim kuru svaha
Jag förkroppsligar det rena i allt subjektiva och objektiva fenomen

Det gemensamma med alla Buddhistiska platser jag besökt är den lugna stabila omslutande kraften. Det är lätt att meditera, ett rastlöst fladdrigt sinne sjunker in i stillhet direkt. Vita Tara fascinerar mig med sitt svala vita lugn. Varje morgon efter mina mediationer tittade jag till gudabilden och lade några blommor för att det kändes mysigt. Man härmar hur indier gör och provar sig fram, i Indien kan man vara hur hängiven och galen som helst utan att det ser skumt ut. Mary P Fisher på Gobind Sadan har skrivit massor av böcker inom religionshistoria till amerikanska universitet. Hon förklarar tålmodigt allt för mig. Vita Tara är en utströmning, eller emanation som det heter så fint, av guds väsen. Hon påminner oss om vår egen obegränsade gudomlighet. I oktober åker jag till Indien igen. Ska snacka lite med den där Taran igen tror jag.

Vita Tara är en gudinna inom den tibetanska buddistiska traditionen. För att väcka hennes andliga aspekter inom sig reciterar man ett mantra och gör en speciell inre visualisering. Inom buddhistisk sadhana (andlig disciplin) tillber man inte gudar eller gudabilder, men yttre och inre bilder förekommer i samband med meditation. De ses som en symbol för människan egen gudomliga sida. Genom att visualisera och meditera på andliga aspekter kan man väcka dem inom sig själv. Vita Tara ger lindring till sårade och skadade, motverkar sjukdom och ger ett långt liv. Hon är vit och genomlyst som månen och moder till alla Buddhor. Vita Tara står för renhet, medkänsla och sanning.

Skön Själfull Söndag

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.