Wahe Guru tar oss från mörker till ljus – från okunnighet till verklig förståelse. Mantrat ger en upplevelse av total visdom inom oss själva.

Sitt i lätt meditationsställning med ryggen rak och nacken sträckt. Håll in hakan en aning i nacklås. Armbågarna är raka och händerna vilar på knäna i Gyan Mudra. (Tryck pekfingertoppen mot tummen). Fokusera ögonen på nästippen. Sitt i tystnad och andas långa lugna djupa andetag. Lyssna till mantrat. Låt bekymmer och oro rinna av. Var fullkomligt närvarande i andetaget. Lyssna, andas, upplev, acceptera och släpp taget. Meditera i 11-31 minuter. Avsluta meditationen genom att ta ett djupt andetag in och håll andan inne. Sitt fullkomligt stilla i 20-30 sekunder och upplev den obeskrivliga visdomen inom dig själv. Andas sedan ut och slappna av.

Två musiktips finns att lyssna på och ladda ner här nedan. Den första är av Mata Mandir, som spelar gitarr på bilden. Versionen är rytmisk och passar bra även att sjunga till. Den andra är av en ung tjej, Nirinjan Kaur och är mer mjuk och mys.
Wahe Guru av Mata Mandir Singh som finns på skivan Meditation Series 
Ether Tattva Wahe Guru av Nirinjan Kaur som finns på skivan Prem Singh

  1. Tack! Underbar meditation! Undrar bara, går det även bra med Snatam Kaurs Tantric Wahe Guru? Eller andra Wahe Guru? Och vad är skillnaden mellan Wahe Guru och Wahe Jio? Kram

    1. Du kan ta vilken version du vill av Wahe Guru Cathrine, de mjukare melodierna gör kanske att du “spejsar”ut mer.
      Wahe Guru Wahe Guru Wahe Guru Wahe Jio är ett annat mantra på samma tema, jio syftar på själ.
      Kontakten med min själ tar mig från mörker till ljus – från okunskap till visdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.