Nu när förkylningstider tågar in på allvar är det bra att lyfta fram dessa ävninagr. Detta är yogapasset för god hälsa, som motverkar förkylning och sjukdom. Bra för matsmältning. Ökar metabolismen. Skönt för ryggen. Ger inre styrka. Yoga Intro läser du här.

1. Sitt i klippställning. Sträck upp armar. Tryck handflator mot varandra. Andas in. Pumpa med magen, dra in naveln mot ryggraden och slappna av igen. Fortsätt rytmiskt tills du känner att du behöver andas ut. Andas in och fortsätt. 1-3 minuter. Stimulerar matsmältningen.


 

2. Sitt i klippställning. Håll händer i Björngrepp framför bröstet med underarmar parallella med marken. Andas in. Håll andan och försök dra händer i sär med full kraft, men släpp inte greppet. Andas ut. Andas in och dra igen. 1-3 minuter. Stimulerar tymuskörteln.


 

3. Sitt i klippställningen. Håll händer i Venuslås bakom nacken. Andas in. Andas ut och böj dig framåt med pannan mot marken. Andas in och sitt upp igen. Fortsätt upp och ner med kraftfull andning 1-3 minuter. Förbättrar matsmältningen och ökar flexibiliteten i ryggen.


 

4. Sträck ut benen rakt fram. Ta tag om tårna med Fingerlås. (Pekfinger och ringfinger drar i storttån, tummen trycker på nageln). Böj dig ner från naveln, förläng ryggraden, huvudet följer sist. Andas lugnt och stanna i ställningen 1-3 minuter. Stimulerar körtelsystemet.


 

5. Sitt i lätt meditationsställning. Rulla huvudet mjukt i klockans riktning. Axlarna är avslappnade och stilla, nacken sträcks mjukt. 1-2 minuter. Växla håll 1-2 minuter. Ökar cirkulationen till hjärnan, hypofysen, sköldkörteln, parasköldkörteln och talkottkörteln.


 

6. Stå på alla fyra med händer under axlar och knän under höfter. Håll raka armar. Andas in och flexa ryggen neråt, sträck nacken och huvudet uppåt. Andas ut och skjut ryggen uppåt och dra hakan in mot bröstet. Fortsätt rytmiskt 1-3 minuter. Öka takten successivt. Bra för ryggen.

7. Sitt i klippställning. Lyft och sänk en axel i taget så högt som möjligt i takt med andetaget. Håll huvudet stilla. Växla axel varje gång. 1-3 minuter.


 

8. Vila en stund på rygg. 5 minuter.


 

9. Håll handflator och fotsulor mot marken och kom upp i triangeln. Skapa en rak linje mellan höfter och handleder-fotleder. Håll in hakan. Låt inte armbågar tryckas utåt. Stå kvar i 5 minuter och andas. Hjälper matsmältningen och stärker hela nervsystemet.


 

10. Stå upp, böj dig ner och ta tag om vristerna. Håll knäna raka och gå runt. Fortsätt 1-3 minuter och vila sedan på rygg. Hjälper de utdrivande processerna i kroppen förbereder för meditation.


 

11. Meditera!

Referens: Kriya for Disease Resistance. Aquarian Teacher, Level 1 Teacher Trainer Manual.

    1. grymt skön gräsmatta, riktigt tät och packad, sen vad golfarna tycker är en annan sak, men nu är jag hemma i Skåne och här är det lera i trädgården :o)

  1. Hej!
    jag tittar på passet Yoga motståndskraft. Hur länge ska man vila mellan övningarna? eller är det bara vila där det står uttryckligen att det är vila?
    /Jennie

    1. Jennie, känn efter och stressa inte mellan övningarna, du vilar kanske 5 andetag mellan varje övning, detta är lite individuellt och småningom känner du i kroppen när du är redo för nästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.