Guru Guru Wahe Guru Guru Ram Das Guru
Kontakten med min själ tar mig från mörker till ljus från okunskap till insikt

Mantrat ger stryka och beskydd. Ersätter oro med mod.

En mjuk melankolisk version, som passar fint i höstmörkret, har spelats in av Mirabai Ceiba. Första gången jag hörde dem spela var på en yogafestival ute i öknen i New Mexico. Sången fick djupt fäste i mitt hjärta och jag fick kraft att ta mig genom en svår period när jag skulle bli helt hel igen efter en bilolycka. Här spelar duon tillsammans med Snatam Kaur m.fl. på en helt annan festival. Flummigt och skönt!

 

  1. Vad bra – Tusen tack Malinda!

   Du är ju Sveriges expert på just detta mantra och det vore fint om du vill dela med dig lite mer av dina upplevelser och skriva ett gästinlägg!! ;-)

   Kramar i massor till Marbella

 1. Mantrat Guru Ram Das har för mig varit väldigt lugnande i stressiga och oroliga tider och hjälpt mig att öppna hjärtat, släppa kontrollen och överlämna åt universum att “bestämma” vad som ska hända härnäst och framför allt att vara mottaglig för de möjligheter som kommer. Det har också hjälpt att acceptera när saker blir annorlunda än tänkt och avvakta tills nåt annat, oftast ännu bättre, händer istället.

  Mantrat är skönast att sjunga 11 min sittandes med slutna ögon och fokus ut genom 3:e ögat och händerna på hjärtat. Jag har oftast morgonrock så mina händer brukar vara direkt mot huden men en tunn T-shirt fungerar också. Jag har även provat med händerna på knäna i gyan mudra (tumme mot pekfinger) men det känns inte lika “överlämnande” och helande.

  Ibland snurrar tankarna jättemycket men den sista minuten brukar allt ha lugnat ner sig och jag är redo att möta dagen med tillit.
  Eller som Sada Sat Singh sa att du ska säga till dig själv varje morgon:
  “Today is one of the best days of your life.
  Everything is happening for your highest good.
  Everything you need to know reveals itself to you.
  Everything you need comes to you.”

  Min favorit-CD var först The Heart of Healing med Mirabai Ceiba men deras andra CD Night in Ram Das Puri är ännu bättre.

 2. Härligt mantra, härlig musikvideo. Lyssnar just nu på Night in Ram Das Puri, hittade den på Spotify, bra! Tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.