Vissa brukar hävda att det enkla är det goda, men själv är jag mer av typen, ju mer desto bättre. I dag bytte jag strategi. Istället för att ta allt och lite till mellan chili och ingefära, så bestämde jag mig för att laga mat av en endaste ingrediens. Jag hittade en butternut squash längst in i kylskåpet. Den har legat där i sin egen förpackning i flera veckor, ja långt före jag for till Indien. Lagade den nyss i ugnen med en skvätt olivolja, flingsalt och peppar. Det blev grymt gott.

Enklaste butternut squash receptet: Skär squashen i två delar på längden och gröp ur fröna. Skär sedan squashen i fler bitar om du vill. Skvätt på olivolja, salt och peppar. Grädda i ugnen i 250 grader i 30 minuter (eller tills den känns mjuk under en gaffel och har fått lite färg). Ät direkt – härligt rykande het.

  1. Att sedan, i slutet av tillagningen lägga en klick smör och lite farin eller muskovadosocker i fördjupningen som får smälta och gojsa ihop är syndigt gott – om man nu vill lyxa till lite…

  2. Välkommen hem! Åh så vacker den är, orange – den finaste färgen så här års! Måste testa receptet. Häromveckan till Halloween gröpte vi ur en punpa och av köttet gjorde en mycket krämig och god soppa med lite curry – mums!

  3. Muskotnöt! passade så himla bra med smaken på pumpan.
    I höstas stekte jag dem al dente i lite olja innan jag kryddade med muskotnöt (lite salt o svartpeppar) och parmesan.
    Lät parmesanen få smälta lite på eftervärmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.