Exakt så snyggt lyder terminens tema. Tänker att om jag slår till med ett välanvänt och lite småtöntigt uttryck, så minns alla. Tanken är dock både djup och god. Vi ska utöva yoga som stärker hela kroppen och integrera hjärnan i alla övningar.

De två första veckorna kommer vi att arbeta mycket med kroppens kärna, det vill säga magen och ryggen. På ett mentalt plan stärks handlingskraft och sjävkänsla. Sedan övergår vi till att arbeta med övningar som är avsedda för hjärta och lungor – Förmåga att vara medkännande, generösa och insiktsfulla. Genom att balansera hjärta & hjärna synkroniseras den rationella intellektuella sidan med den intuitiva känslomässiga sidan.

Dessutom blir det mycket mental styrketräning med meditation. Vetenskapliga studier visar att hjärnaktiviteten ökar i samband med meditation, speciellt i vänstra hjärnhalvans pannlob, som är centrum för fokus och harmoni. Meditation stärker därmed hjärnan och förmågan att agera rationellt och balanserat. Förhoppningsvis kommer allt att klarna under terminens gång. På slutet väntar en utmaning!

Varmt välkommen 10 veckor framåt från och med nu i Malmö, Höllviken och Falsterbo. Alla klasser är tyvärr redan fulltecknade, men du kan gärna höra av dig till jona@yogajona.se så kan vi säkert lösa det på något kreativt vis.

Stor kram!

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.