Jag höll nyss ett yogapass för femtio ungdomar i en halv gymnastiksal. Innebandy pågick på andra sidan skiljeväggen. Man skulle kunna tro att det bara blir kaos och pannkaka av allt, men sanningen är att jag ännu aldrig varit med om att ett yogapass har blivit katastrof oavsett hur många vilda tonåringar jag har haft i salen. Småningom och med lite tålamod blir det alltid fullkomligt stilla och rofyllt – ett tillstånd av yoga träder in. I dag utövade vi Kirtan Kriya på slutet. Kirtan Kriya är en ganska avancerad meditation, som kräver skicklighet och koncentration, men en mycket bra meditation på så sätt att det är helt omöjligt att tänka på annat, för då tappar man bort sig och förlorar fokus direkt.

tre av femtio

Jag är glad över att få arbeta med ungdomar för då får jag se en glimt av framtiden. Jag blir lika upplyft varje gång – och jag tror nämligen stenhårt på ungdomen och framtiden. Jag har haft förmånen att hålla yoga och meditation på många skolor här i närheten och i Malmö. Jag har inspirerat fotbollslag, hockeylag, innebandylag, ridskolor, tennisklubbar, boxningsklubbar… och nu kommer jag inte på mer just nu… Kontentan är att jag har sett massor av ungdomar jobba med yoga och inre kontemplation. Min analys är att ungdomarna har stark kontakt med sitt inre och att de inte låter sig luras! Men min sidoanalys är också att ungdomarna har miljoner bollar i luften och ständigt surr i hjärnan vilket sätter hårda krav på nervsystemet och kroppen. Meditation hjälper att komma i kontakt med den egna rösten mitt i allt som snurrar. Min förhoppning är att ungdomarna alltid alltid kommer att följa sitt hjärta – för hjärtat har alltid alltid rätt.

För Hopp Kärlek och Framtidstro!

Jona

  1. äääh, jag tror att jag beställt din nya bok men jag vet inte, fick ingen bekräftelse? Kan du se en beställning från mig? Mvh Katarina R. Harrysson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.