Vårt ashram Gobind Sadan är en lugn oas för arbete, meditation, kontemplation, bön och studier av andliga texter. Det finns tempel tillägnade Baba Siri Chand och Hanuman. Heliga eldar brinner dygnet runt sedan flera år tillbaka och varje morgon utövas stillha meditation på Buddha Place. Vid Jesus Place samlas byborna varje kväll för att sjunga och umgås och en välbesökt moské står tätt intill. Längs en stig mellan de enkla husen finns flera små hinduiska tempel. Jag har varit här sex gånger för att meditera och arbeta, jag älskar denna plats och kallar den mitt andra hem!

bybor

I början av år 2013 har det skett en del stora förändringar som påverkar oss. Det som tidigare hette “Guesthouse”  kallas nu “Gurdwara Sarbat Sangat” (Guds dörr för Alla). Gästrummen är ombyggda till ett meditationsrum, ett permanent studierum för andliga texter och ett andaktsrum för att heliga Moder Maria. Dessa välsignade platser förstärker den andliga atmosfär på Gobind Sadan och alla är mycket glada över detta hälsar vår värdinna Mary P Fischer.

meditationsrum

Dessa förändringar är gjorda eftersom det fanns en risk att hela platsen skulle rivas av regeringen. (Enligt deras påstående har det funnits en gammal damm här tidigare). Därför har man nu gjort det tydligt att detta inte är ett pensionat med betalande gäster utan en gammal religiös plats. Det är nämligen mycket svårt att få tillstånd att riva gamla religiösa platser i Delhi. Gobind Sadan håller nu på att korrigera sina gamla kartor, så att platsen inte skall betecknas som damm-område och myndigheterna skall bli nöjda.

helig eld

När vi besöker Gobind Sadan nästa gång kommer vi att möta många mycket positiva förändringar enligt Mary. Problemet är att det nu endast finns ett fåtal gästrum kvar för oss. Just nu pressar man in 4-5 personer in i varje rum.

Inför vår yogaresa till Indien den 20-30 oktober arbetar vi med en lösning att hyra en villa för vår lilla grupp. Huset ligger alldeles intill Baba Virsa Singhs familjehem. Det ett mycket gediget hus med inredning av teak och marmor med 3 stora sovrum, 3 badrum, en liten matsal, ett stort kök och ett öppet rum för möten och yoga. Vi hoppas på att få hyra huset och kunna genomföra resan exakt som planerat. Tills vi vet med säkerhet vill vi tacka för ditt tålamod. Vi kommer givetvis att återbetala anmälningsavgiften om vi blir måste ställa in resan och kommer med alternativt datum.

Varma vårhälsningar

Jona

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.