Janne och jag jobbar hemifrån i dag – skönt!  Vi vilar kroppen och skärper sinnet med lite lätt mjuk yoga och djup meditation. Ja och kanske lite administration :-)

Kroppen har sina begränsningar, men när vi lyckas erövra vår sinne kan vi erövra hela världen.

Med detta menar jag att det finns en begränsning i hur starka och snabba vi kan bli. Vi kan träna typ tusen timmar om året, men kanske ändå inte springa ett marathon under tre timmar…

Men om vi lägger tid på att bemästra vår hjärna kan vi nå hur långt som helst.

När vi sluter fred med vårt sinne, våra tankar och känslor, då kan vi nå inre frid och leva i världen med en större känsla av och flyt&lätthet.

Jag tränar många timmar varje veckan. Det kan handla om att bli snabbare eller att orka längre på IRONMAN tävlingar. Men mest av allt älskar jag att utöva yoga och meditation, fast detta är inte träning i samma bemärkelse.

Den finns stora skillnader mellan yoga och i princip all annan träning.

Fysisk träning handlar om resultat – att bli bättre. Inom yoga tränar vi inte för att bli bättre, snabbare, större eller starkare. Vi tränar inte för att ”få någonting” som vi intre redan har.

Vi utövar yoga och meditation för att förhoppningsvis komma fram till någon form av insikt. Att vi skall förstå att vi redan har allt – att vi har allt inom oss!

Att det inte finns någonting ”där ute” som vi inte redan har ”i vårt inre”.

havet svartvitt

Vi gör ibland misstaget att försöka ”skaffa oss” saker utifrån i form av ägodelar, en perfekt kropp, eller relationer. Vi hoppas att få av andra det vi tror att vi inte har själva. OM insidan känns tom försöker vi att fylla den från utsidan.

jona och janne i svartvitt

Tricket är att sluta leta där ute och titta på sitt sinne istället!

Ha en fin februaridag kära läsare. På söndag åker jag till Indien och kommer att skriva dagbok som jag postar här på hemsidan – varje dag. Under förutsättning att jag hittar fungerande internet ;-)

Jona

 

  1. Så härligt RÄTT Jona och så svårt att få till stundtals. De stunder du finner det är dock värda allt! Och tack för att du har tagit med mig på din ”Yogaväg” Den är idag ovärderlig för mig.
    Ha en riktigt fin resa. Skall följa er här. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.