Hängivenhet

Framgångsrika idrottare har en grymt hängiven attityd till sitt hantverk. Deras engagemang kan nästan se ut som en besatthet. Tänk bara på Gunde Swan. Alla beslut filtreras med fokus på att vinna. Är detta bra eller dåligt för mig? Blir jag bättre eller sämre av det här?

jona juli surf 140

Bra beslut

Om svaret är ja, dyker man huvudstupa in i uppgiften utan tvivel. När svaret är nej, har man inga problem alls att undvika ”fällan” och ta sig vidare. Rätt eller fel, men en framgångsrik elitidrottare lever i en mycket enkel värld av svart och vitt. Det finns ingen gråzon alls.

jona juli surf 158

 Fokus fram

Jag tror att anledningen till att vissa lyckas, oavsett vad det gäller, är förmågan att inte bli distraherad. En del människor ser ut att ha en naturlig fallenhet, eller förmåga, att hålla “fokus på uppgiften” och det blir därmed lätt att fatta beslut. Man ser skillnad på det som är viktigt och det som är oviktigt. Man är uppmärksam på alla små inre och yttre ting, som antingen bygger upp eller river ner och därmed påverkar slutresultatet.

jona juli surf 171

Allt påverkar Allt

Meditation hjälper mig kanske att se något klarare och för mig är det väl hyfsat uppenbart att många små saker betyder massor i det långa loppet. Jag behöver ändå påminna mig om att ”allt påverkar allt” med jämna mellanrum.

jona juli surf 196

Bibehåll Balans

Varje detalj är lika viktig i min strävan efter balans i kropp, sinne och själ!

Nåja, kanske något förenklat – men i princip :-)

Kram – ha en go vecka!

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.