Nu är jag dubbelt upp yogalärare. Firade med att hålla min första Vinyasa flow yogaklass i dag och det var riktigt roligt även fast jag älskar kundalini. Det finns rejält många olika yogaformer i dagens splittrade samhälle, och jag förstår verkligen att många nya adepter blir förvirrade av utbudet. Enda rätta sättet (och rådet från coachen) är att testa sig fram och “känna efter”.

skelett

Vad hände på Ibiza? Jo, jag har bland annat pluggat anatomi. Respiratory system, cardiovascular system, skeletal system, muscular system, nervous system och så vidare – allt i kroppen hänger ihop på ett fiffigt sätt.

elev

Jag har hållit två föredrag, undervisat för allmänheten på Ibiza och klarat min sluttentamen med Yoga Alliance, som certifierar lärare och utbildningar.

IMG_1954

Nu kan jag anatomi som rinnande vatten – fast på engelska :-) Även fräschat upp mina språkkunskaper med lite sanskrit. Be ware blivande yogalärare för nu är det skriftspråk på indiska som gäller som första språk på utbildningen ;-) Obs Ironi!

handstand

Anatomi och fysiologi i samband med yoga gör mig smått exalterad och jag omsätter allt i praktik as we speak. Spännande att återupptäcka yogakroppen på nytt igen. Roligt att repetera yogaställningar ur en anatomisk synvinkel. Inom kundalini yoga är vi inte speciellt noga med vinklar och korrekta linjer. Det är oftast nivån av mindfulness som är i fokus. Inom vissa anda yogaformer är man mer precis i utförandet av kroppsställningar.

me

Jag införlivar nu alla nya moves i undervisningen. Risken finns att jag blir lite mer petig  :-)

Solig midsommar – ses på beachen på söndagmorgonen!

Jona

  1. Åhhh vad roligt… Vinyasa flow är en glad och rolig yogaform! Faktiskt den yogaformen jag med tänkte vidareutbilda mig inom och en perfekt kombo till underbara kundalinin:) kraaaam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.