När regndroppar faller på en lotusblomma rullar de mjukt av och landar i vattnet – utan att väta bladen. Lotusblomman påverkas inte av regnet. På samma sätt kan du tänka att yttre händelser inte påverkar din kärna. Oavsett spelet mellan mörker och ljus, oberoende av oro, tankar och känslor – innerst inne står du alltid stadig. Skinande och ljus. Padmapatra Nyaya (strofen om vatten på en lotusblomma från Vedaskrifterna) är gammal indisk filosofi. I Skåne är man inte fullt så romantisk, man pratar kanske om att hälla vatten på en gås :-)

Yoga_kollage_HUYoga_kollage_HU6Yoga_kollage_HU5Yoga_kollage_HU4Yoga_kollage_HU3Yoga_kollage_HU2Yoga_kollage_HU7Yoga_kollage_HU8

Vi rundade av sommaren där himmel möter hav på vackra Österlen. Vi fick naturens överflöd, yoga, mat, meditation och salt hav. Tusen tack till Nina Hammarberg för de stämningsfulla bilderna. Nina, som har formgivit båda böckerna, jobbar nu på min tredje….

Hösten är välkommen – vi håller grytorna varma!

 

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.