Step out on the bridge between them and us
and between you and me
connect your inner and outer worlds
and join the human with the divine…

Jag använder ofta ujjayi pranayam när jag ”kör” yoga. Ujjayiandetaget fungerar som ett ankare – ett stöd i samband med yogaövningar. När andetaget flyter har jag bra flow i yogaställningarna. Om jag inte hör mitt andetag eller håller andan, då vet jag att jag tappat fokus. Ujjayiandetaget kan vara högt stönande eller en dämpad viskning. Tempot och intensiteten i andetaget följer tempot och intensiteten i yogarörelsen och vise versa. Det är precis som när man springer, det finns snacketempo och kontrollerad andning och så finns det högintensiv löpning – ja och då stånkar man. Ujjayi pranayam ger uthållighet och kallas andning för vinnare. Öva dig på tekniken i lugn och ro hemma innan nästa yogapass här!

Leve andetaget!

Jona

Yoga-16

P.S. Jag har ändrat lite i sommarens schema. I mitten av juli ska jag sprida goa vibbar på No Mind Festivalen i Ängsbacka. Sim&Yoga på beachen startar måndagen den 18 juli. Ska bli jättekul med fest & festival och sommar & sim. Alla datum hittar du under boka kurs här!

  1. Fråga jag har båda dina böcker och tränar kundaliniyoga regelbundet min fråga är i andra boken är meditationerna fria eller tillhör dom kriyan som tex i suriya kriya där är en fast meditation.uppskattar böckerna mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.