YoDa by YogaJona

  • YoDa betyder Yoga Of The Day och här hittar du små korta youtubepass, att göra varje dag, när som helst, var som helst. De nyaste klippen är högst upp, och de äldre hittar du när du skrollar längre ner. Lycka till med hemmayogandet!

 

 

yoga lugn och ro

  • Kära yogavänner! Detta är en serie riktigt sköna och avslappnande yogaövningar som stimulerar lugn&ro systemet i kroppen. Ta på dig varma kläder och raggsockor och vira gärna in dig i en filt. Ta gott om tid på dig. Stanna i varje ställning 3 till 5 minuter

tänd den inre elden…

På hösten är det fiffigt att rensa i röran. Samla ihop allt skräp. Göra ett stort bål. Bränna upp det. Tadaa!!! Rent och fräscht igen. Det finns kanske saker i livet; som exempelvis tankar, känslor och beteenden, som inte är till någon nytta för vår hälsa och vårt välmående. Det här yogapasset består av andningsövningar och renande yogatekniker som råder bot på den saken. Det är lite som att samla upp gammalt skit och bränna upp det. Elden har inom yogatraditionen en helande inverkan på kroppen och sinnet. I indien är det vanligt att sitta och meditera vid en eld för att få den renande effekten. Här skapar vi en inre eld. Burn Baby Burn! Lycka till.

Soham

सोऽहंसोऽहमिति प्रोक्तो मन्त्रयोगः स उच्यते
प्रतीतिर्मन्त्रयोगाच्च जायते पश्चिमे पथि
so ham so aham iti prokto mantra yogaḥ sa ucyate
pratītir mantra yogāc-ca jāyate paścime pathi
So ham, jag är allt, att upprepa andliga ord kallas mantrayoga
med mantrayoga börjar din resa mot frihet

Yoga Shikha Upanishat, vers 132

***
Mantra hjälper oss att stilla tankar som fladdrar
Uppmärksamhet riktas mot mantrat, istället för tankarna
Sinnet blir koncentrerat