Hej vänner! Här kommer den mysigaste meditationen jag vet. Gör den gärna varje dag under minst en vecka, så kommer du att märka en stor skillnad i ditt mentala tillstånd, och känna dig mycket lättare och gladare i sinnet. Meditationen hjälper oss att rensa i röran av tankar, så att vi blir goa och fina och får en större klarhet om vad som är viktigt och värdefullt i våra liv.

  • Ställning: Sitt bekvämt med värdig hållning. Håll händerna i varandra som en kopp i höjd med hjärtat. Armbågarna vilar mjukt in mot kroppen. Slut ögonen, men låt en liten strimma ljus sila in genom ögonfransarna. Titta snett neråt.
  • Andning: Andas in långsamt och lugnt genom näsan. Andas ut genom att blåsa ut luften mjukt genom rundade läppar … ner mot dina händer. Fortsätt att andas in genom näsan och ut genom rundade läppar.
  • Mentalt fokus: Låt sinnet uppfyllas av en tanke eller en känsla. Acceptera den utan att kritisera den (tjena tanke, kom känsla) och släpp sedan taget om den samtidigt som du andas ut. Tänk dig att du blåser ut allt tanken eller känslan genom dina rundade läppar.
  • Tid: Meditera så här i 5-11 minuter upp till 31 minuter om du vill. Gärna varje dag i 40 dagar. Tipset är dock att inte ”gå ut för hårt”. Börja med fem minuter första gången och fortsätt med 5 minuter vecka ett. Sedan kan du öka tiden successivt så att du vänjer dig vid att sitta med din kropp och dina tankar.
  • Avslut: Avsluta genom att ta ett djupt andetag – andas in, hålla andan inne en liten stund och andas sedan ut kraftfullt genom munnen som att du skjuter iväg en kanonkula (kanonandning). Upprepa detta 2 gånger till.
  • Effekt: Meditationen är perfekt när du känner att du sitter fast i negativitet och vill komma vidare. Den ger dig en skön lugn stund och hjälper dig att släppa negativa tankar, stress och oro.
  • Referens: Meditationen kommer från boken The Mind: Its Projections and Multiple Facets av Yogi Bhajan (1929-2004)

Njut av livet och lycka till!

Jona

  1. Pingback: Sinnet | YogaJona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.