Det finns olika nyckeltekniker att upprepar mantra. Vad passar dig bäst? Själv använder jag en kombination av alla tre tekniker nedan, i synnerhet dagar då mina tankar är överallt och ingenstans. Om jag tänker efter, använder jag nog känseln mest.

Ajapa Jap: Betyder att vi lyssnar mycket noga och uppmärksamt till mantrat. Vi skärper vår hörsel till det yttersta när vi upprepar ljudet. Vi lyssnar aktivt både till vår egen röst och ljudet av mantrat som skapas i rummet.

Darshani: Innebär att vi visualiserar mantrat och ser det framför vårt inre blick. Vi använder vår förmåga att se och visualisera och ser mantrat i bokstäver flyta förbi. Vi håller fokus på tredje ögat och på texten.

Känsel: Denna teknik innebär att vi upplev hur mantrat vibrerar i vår kropp, i ryggraden. Vi kan även medvetet placera mantrat på en specifik plats i kroppen, som hjärtat, ett chakra eller där vi upplever smärta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.