Anja Luhrs har varit på besök i Skåne och undervisat i anatomi och yoga.

Hjärtat behöver glädje och lätthet för att hålla sig friskt och vitalt. När vi studerar västerländsk anatomi strävar vi hela tiden efter att koppla ihop all kunskap till en begriplig helhet. Vi studerar både kroppen, sinnet och den andliga dimensionerna. Vi lär oss hur hjärtat fungerar, men även hur vi kan hjälpa vårt eget hjärta att hålla sig kraftfullt och livfullt med hjälp av medvetenhet, kost, andingsövningar med mera. Vårt hjärta och våra lungor är som syskon, de är nära varandra och beroende av varandra. Om hjärtat är tungt blir även andetaget ansträngt.

Här är ett yogapass som är bra för hjärtat och en meditation som stärker andetaget. Lycka till/Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.