Vår åttonde resa till New Delhi och Amritsar, Indien blir i mars i år. En av höjdpunkterna är att meditera vid Havan (den heliga elden) och uppleva den speciella atmosfären, stämningen och energin på vårt ashram Gobind Sadan.

jona by the fire

Att meditera vid en helig eld är en uråldrig tradition som vi har fått lära oss på Gobind Sadan av Baba Virsa Singh (en av Yogi Bhajans viktigaste lärare) genom vår värdinna Mary P Fisher. Meditationen är djupt transformerande, renande och helande – en upplevelse utöver det vanliga.

kokosnötter

Men man behöver inte resa till Indien. Det går lika bra på hemmaplan. Det enda som behövs är en enda liten flamma ljus, har Baba Virsa Singh sagt.

Hardeep

Att meditera i Indien är en obeskrivligt fantastisk upplevelse som jag önskar att alla, som har intresse av meditation och andlig utveckling, kan få möjlighet att uppleva, men det går fint att återskapa samma atmosfär även i Sverige.

Mary

Vi har fått noggranna instruktioner av Mary på Gobind Sadan om hur detta skall gå till. Råden berör hur man bygger en eldstad, vilka kryddor som skall användas, recept på prasad, hur den andliga texten skall läsas m m. Maharaj

Vi har till och med fått tips på hur vi kan göra en eld inomhus genom att använda oss av stearinljus. I helgen hade vi premiär i Göteborg. Vi gjorde en inomhusled av levande ljus och det blev hur fint och stämningsfullt som helst. 

Förberedelser

Vi har hållit level II lärarutbildning med temat autentiska relationer. Vi talade bland annat om relationen till vår egen andlighet och om kontakten till lärare som har verkat före vår tid. Och så mediterade vi länge och väl vid ”den heliga elden”. Helgens höjdpunkt om ni frågar mig.

prasad

Undervisning i kundaliniyoga och meditation pågår intensivt just nu med kvällslektioner, lärarutbildningar och speciella work-shops. Kul! Kraften är med oss :-)

Ser mycket fram emot att ses snart igen!

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.