Min strävan är att hela tiden lära mig nya saker och att aldrig någonsin glömma bort att jag bara har ett liv. Naturen är min främsta källa till kraft och energi. Här känner jag mig fri. Hela världen är mitt hem och lekplats och det finns bara en begränsning – min egen.

the road

Just denna vår befinner jag mig mycket på resande fot. Först har jag jobbat i Indien och på Mallorca, nu semester några dagar med familjen i Portugal och sedan tillbaka till Mallorca för ytterligare en vecka med sport och jobb. Jag kommer hem till Hölle lagom till Retreaten Röstånga den 16 maj.

Skärmavbild 2014-04-24 kl. 09.26.40

Ljuvligt nu när det är varmt och det går att meditera utomhus utan att frysa. Faktum är att jag utövar yoga och meditation utomhus så ofta det bara går, från mars till oktober i alla fall. Ofta även mitt i vintern.

morgonrufs

Jag går gärna ut för att vakna till ordentligt innan jag sätter igång med någonting annat. Direkt ut i friska luften från sömnen och sängen alltså.

mullbär

Sinnet klarnar och vaknar av frisk luft. Kroppen blir pigg och syresatt. Och man blir liksom ett med naturen :-)

mallisvallmo
Tycker om att gå en sväng längs havet, åkern, ängen eller i skogen det första jag gör. Det behöver inte vara en lång promenad, några minuter räcker faktiskt gott och väl för att komma in i rätt stämning. 

citroner

Jag känner mig lite som ett djur som letar efter ett vattenhål, fast istället för att leta efter vatten, så söker jag efter en plats för att utöva yoga och meditation. Samma procedur varje morgon. Överallt i världen – ja eller där jag råkar befinna mig just nu.

palmträd

Det händer att jag hamnar på samma plats flera dagar, ja veckor i rad, men jag varierar mig oftast lite grann. Det beror på solen, vinden, regnet och sådana saker.

letar glänta

På vintern sitter jag ofta i skydd av trädgården, landar i en trädgårdsmöbel direkt efter min ”leta-efter-plats-för-yoga-promenad”.

ett gäng morgonmeditatörer

Nu när jag har jobbat på Mallorca har jag ett gäng med mig, goa vänner, som också vill starta dagen skönt.

janne

Janne är alltid med när han är ledig.

min fina flica

Eller kanske ett mysigt barn.

min sten

Jag har aldrig med mig min yogamattan ut, utan jag utövar yoga på naturens egen rika matta, i gräset eller på sanden eller någon sten eller stubbe. Naturen skapar många vackra sittplatser för andning och meditation.

solrosfält

Älskar mina lugna morgnar och tar det med ro, men det har inte alltid varit så. Det fanns en tid då jag rusande upp och började ”jaga efter mitt byte” direkt.

lamm

Ibland tänker jag att inte heller djuren börjar med jakt direkt när de vaknar. Djuren sträcker på sig, jamar, sjunger en drill, kelar, går till floden för att dricka vatten och startar sedan sakta sin dag.

kutar bakom kaisa

Jag tror inte att det är långsiktigt nyttigt att kasta sig hals över huvud direkt från sängen in i jobbet, träningen och frukosten. Man kan vänta lite med att öppna sin facebook och svara på alla livsviktiga meddelanden.

friends on a field

Man kan alltid vänta med att “göra” till efter meditationen…

Kram – ses snart!

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.