Yoga handlar om att acceptera

Synsättet inom yogisk filosofi är att varje människa redan är unik och helt perfekt. En behöver inte förbättra sig på något sätt med andra ord. Vår uppgift är helt enkelt att komma till ro med oss själva precis som vi är – och acceptera att vi varken är bättre eller sämre. Det behövs alltså ingen självförbättring.

Jnana Yoga

eller Gyan Yoga betyder kunskapens yoga och är ett sätt att komma till insikt genom att använda intellektet. Inga yogaställningar utan studier av texter och intellektuella resonemang. Observera att synen “att vi redan är perfekta som vi är”  b a r a är en teori – en förklaringsmodell och att det inte behöver innebära “sanning” för alla. Men håll med om att det är bra! Blir mindre kravfyllt om man redan är färdig liksom :-)

Veckans yogapass med alla andningsövningar hittar du under fliken öva hemma här. 

Sat   Nam

Sat   Nam

Sat   Nam

Jona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.