Hej ungdomar! Det är måndag!

Ibland är jag som en galopphäst med skygglappar på och rusar fram i full fart utan att titta åt sidorna. Denna helg har jag däremot tittat åt alla håll, stannat upp och verkligen sugit in allt vad livet är och ger. Dimmiga dagar, strålande dagar, stilla dagar, stormiga dagar. Jag har sett rovfåglar flytta, höstlöv falla och människor mötas. Med nya krafter startar jag veckan och går all in med yoga as usual. Den mörka årstiden är framme. Nu är en tid för lugnande yoga. Att samla sig inför vintern.

© Max Lawless | www.maxlawless.com | www.facebook.com/maxlawlessphotography

Vi arbetar med balanserande yogaställningar och inre fokus. Det gäller inte bara att kunna stå stabilt och stilla i en knivig yogaställning utan om att uppleva en djupare dimension av stadighet och skärpa. Muskler spänns, andetaget djupnar och blicken är fäst på en endaste punkt. Inuti är sinnet stilla. Du kan stå fast vid din inre övertygelse även när det stormar.

© Max Lawless | www.maxlawless.com | www.facebook.com/maxlawlessphotography

Det finns många yogaställningar som övar upp din jämvikt, men det är mycket mer än den fysiska aspekten av yoga. Det handlar om att skapa harmoni i hela din varelse. Kroppen, tankarna, känslorna, anden – alla aspekter av dig som människa.

© Max Lawless | www.maxlawless.com |  www.facebook.com/maxlawlessphotography

En viktig komponent inom yogafilosofin är svadyaya, som betyder självobservation. När du gör är en medveten yogarörelse ökar din sinnesnärvaro. Genom att kontrollera kroppen kan du också påverka sinnet. När du är stadig i kroppen ökar din sinnesstyrka. En lugn hållning ökar din känsla av sinnesfrid.

© Max Lawless | www.maxlawless.com | www.facebook.com/maxlawlessphotography

Sinnesro infinner sig dock bara i korta ögonblick. Känslan av jämvikt är nämligen svårt att upprätthålla särskilt länge. Själv kämpar jag med balansen varje dag. Därför övar jag yoga varje dag!

© Max Lawless | www.maxlawless.com |  www.facebook.com/maxlawlessphotography

Yogamodellen är Ally Borelli. Jag bor med henne när jag är på Ibiza. Ha en skönt mörk novembervecka. Varmt välkommen till salen! Temat är balans!

Jona

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.