Nu träder vi in i en mörkare period och låter yogan avspegla den rådande årstiden i mer lugnande inåtblickande yogaövningar. Ta på dig den varma tröjan, raggsockorna och filten. Kryp in i ditt eget ide och stärk dig själv. Vänd uppmärksamheten inåt. Använd din Antar  Dristhi.

Dristhi betyder seende (eller blick) och är små subtila yogarörelser med ögonen. Det är en specifik fokuspunkt som du använder under meditation eller medan du håller en yogaställning. När blicken är fäst på en enda punkt blir du mindre distraherad. Sinnet förblir ostörd av externa stimuli. I allmänhet rekommenderas det att använda bahya (extern, utåtvänd) blick för utåtriktade kraftfulla yogaövningar och antara (intern, inåtvänd) blick för kontemplativa och meditativa yogaövningar. Nu är årstiden för att blicka inåt.

idien-458

Det finns ett värde i att ha ögonen stängda och använda antara drishti eftersom det skapar ett djupt tillstånd av meditation. En användbar drishtipunkt är tredje ögat. Du sluter dina ögon och använder mellanrummet mellan ögonbrynen som koncentrationspunkt.

idien-465

Nu kan du observera sinnesintrycken istället för att reagera på dem. Nu kan du styra din uppmärksamhet till det som verkligen är värt att uppmärksamma. Du kan observera inre förnimmelser istället för att titta på TV :-)

idien-489

Dristhi hjälper dig att dra tillbaka sinnet (pratyahara)
öka din koncentration (dharana)
och träda in i ett meditativt tillstånd (dhyana)
Dristhi är ren klarsyn (samadhi)

idien-464

Måndag 12:00 Vinyasayoga
Måndag 16:00 Athleteyoga
Torsdag 17:30 Mediyoga
Söndag 18:30 Yinyoga

Denna vecka har jag fyra lite olika typer av yogapass på Hot Yoga Malmö i Karolikvarteret, och du är mycket varmt välkommen på vilket som helst av dem. Hela oktober ut kan du testa att träna på värmeyogastudion.
Du får komma 3 gånger totalt för bara 50kr.

Varmt och skönt och mysigt!
Du anmäler dig här!

Kramar i höstrusket

Jona

***

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.